SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

smak białka

  • Wegańska dieta oparta na roślinnych produktach i wykluczająca wszelkie składniki pochodzenia zwierzęcego zyskuje coraz większą popularność na całym świecie. Robiąc zakupy weganie uważnie czytają składy produktów, by mieć pewność, że zakupiona żywność spełnia ich wymagania.  Czy Guinness jest wegański?  Jeśli jesteś weganinem i zarazem miłośnikiem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2827 Data: 2023-08-23 10:27:33
  • [...] niż na chudą pierś z kurczaka. Większość tłuszczu znajduje się w skórze, z której możesz zrezygnować. Mięso znajdujące się na udkach jest bardziej soczyste i bogate w smak, niż białe mięso piersi. Jest to doskonałe źródło chudego białka, które może sprawić, że poczujesz się bardziej usatysfakcjonowany podczas posiłku, niż wówczas, gdy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6591 Data: 2018-10-06 13:51:23
  • Wołowina vs. drób - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] rodzaj mięsa wśród osób dbających o swoją sylwetkę. Chociażby ze względu na cenę, dostępność i łatwość przygotowania. Większości osób odpowiada również dość neutralny smak mięsa. Jak wybrać odpowiednią pierś z kurczaka? Mięso to nie powinno różnić się znacznie w zależności od danego sklepu czy dostawcy. Kierować warto się swoim [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7383 Data: 2017-09-14 10:30:46
  • [...] dużej ilości białka w diecie. Na szczęście producenci odżywek wysokobiałkowych zadbali również i o tę grupę odbiorców. Mogą oni wybierać odżywki wysokobiałkowe o naturalnym smaku. Kompromisem, będzie tutaj oczywiście sam smak produktu. Jednak, jeśli ktoś obawia się nadmiaru takich dodatków, powinien się z tym liczyć i celowo wybrać produkt [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3196 Data: 2021-02-08 18:07:26
  • Na noc: białko czy węglowodany?

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] 0 g białka, 34 g maltodekstryny i 2 g tłuszczu. Odżywki były dostarczane w postaci sproszkowanej i zawierały niewielkie ilości Na, K i Ca dla poprawienia konsystencji i smaku. Wszystkie proszki miały identyczny wygląd, smak (waniliowy) i konsystencję oraz zostały wstępnie oznakowane i zapakowane, jako A, B i C, przez zewnętrznego badacza. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1870 Data: 2021-06-26 10:40:37
  • Szukając w codziennej diecie słodkiego smaku, nie trzeba się zwracać ku produktom wysokoprzetworzonym, ubogim w błonnik, a bogatym w cukier i przetworzone tłuszcze oraz sól. Zdecydowanie lepiej dla zdrowia będzie sięgnąć po produkty, których skład odżywczy sprzyja uczuciu sytości, a jednocześnie również regulacji stanu odżywienia. Od stosunkowo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5794 Data: 2023-01-26 12:08:05
  • Odpowiednia masa ciała to jeden z czynników determinujących nasze zdrowie, niezależnie od wieku. No, ale jeśli jesteś nastolatkiem, to pewnie nieco mniej myślisz o zdrowiu, a bardziej o swoim samopoczuciu i wyglądzie. Jeśli masz nadwyżkę kilogramów, to być może zastanawiasz się jak schudnąć, jak zrobić to szybko i najlepiej bez specjalnego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 997 Data: 2023-02-24 14:42:50
  • [...] suplementów diety często ma znaczenie dla konsekwencji w dostarczaniu pewnych substancji odżywczych do organizmu. Nie każdy bowiem lubi przełykanie kapsułek i tabletek, czy smak produktów w postaci proszku. Nie każdy jest również w stanie dostarczyć witaminy i składniki mineralne oraz inne substancje odżywcze wraz ze spożywaną dietą. Witamina [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2608 Data: 2021-07-21 12:10:26
  • Omlety w diecie - jeść czy unikać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Przeglądając diety osób związanych z branżą fitness czy kulturystyki zauważyć można to, że w ich żywieniu często pojawiają się różnego rodzaju omlety. Jakie są plusy ich spożywania? Co powinno wchodzić w ich skład? Ostatecznie, jak przygotować taki posiłek, aby był dobry jakościowo? W tym artykule postaram się odpowiedzieć na te pytania. Czas [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18293 Data: 2017-07-27 10:20:19
  • Układ odpornościowy, czyli inaczej immunologiczny, to system obronny naszego organizmu, chroniący nas w pierwszej kolejności przed zewnętrznymi, biologicznymi czynnikami chorobotwórczymi, zaliczanymi ogólnie do grupy patogenów. Praca układu odpornościowego skupia się więc głównie na rozpoznawaniu i unieszkodliwianiu patogenów, takich jak m.in. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5678 Data: 2021-01-08 19:27:22
  • Mąka kokosowa - właściwości

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Mąka kokosowa stosunkowo niedawno zaczęła być częściej spotykanym produktem w naszej kuchni. Wcześniej nie była zbyt popularnym składnikiem naszych wypieków, z wielu względów. Między innymi dlatego, iż była dość droga, trudno dostępna, ale też nie wiadomo było jak jej używać, gdyż jak wiadomo, mąka kokosowa, mimo podobnej faktury do mąki pszennej, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5175 Data: 2017-11-12 12:41:26
  • Płatki owsiane czy płatki jaglane?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Płatki zbożowe dla dużej części osób są nieodłącznym elementem diety. W szczególności śniadań, które z reguły smakują nam lepiej na słodko. Powszechnie przyjęło się, że tymi najlepszymi są płatki owsiane. Zdecydowanie najczęściej można zaobserwować ich obecność w dietach. Coraz bardziej popularne jednak stają się płatki jaglane, między innymi z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 34439 Data: 2017-11-01 11:51:35
  • Cztery zdrowsze alternatywy dla białego ryżu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ryż jest jedną z najpopularniejszych form węglowodanów jedzonych na świecie. W krajach azjatyckich ryż jest podstawą wielu potraw. W Stanach Zjednoczonych i Europie większość ludzi spożywa biały ryż, który nie jest uważany za szczególnie pożywny. Biały ryż ma niewielką ilość minerałów, witamin i błonnika, który ma za zadanie spowolnić wzrost [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3455 Data: 2018-11-13 10:02:18
  • [...] części społeczeństwa? Co to jest nietolerancja laktozy? Co to jest laktoza? Zacznijmy od wyjaśnienia, czym jest laktoza. Produkty mleczne mają naturalny subtelnie słodkawy smak, który zawdzięczamy obecności węglowodanów, a dokładniej laktozie. Ten cukier mleczny składa się z dwóch cząsteczek cukrów prostych, a dokładniej z glukozy oraz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1415 Data: 2022-02-28 18:14:27
  • Ile kalorii ma jabłko? Wartość odżywcza jabłka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] za Chinami, Stanami Zjednoczonymi i Turcją. Czy jabłka można suszyć w piekarniku? Jak najbardziej. Nadaje się do tego każdy gatunek, ale najlepsze są te o lekko kwaskowatym smaku, ponieważ jabłka w procesie suszenia i tak nabierają słodkości. Jabłka należy pokroić w plasterki i suszyć w piekarniku nastawionym na 50 do 70 stopni przez minimum 3 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 990 Data: 2023-02-21 08:31:12
  • [...] i jego przetwory stanowią podstawę diety wielu ludzi na świecie, to nie każdy może lub chce po nie sięgać. Powodem może być na przykład nietolerancja laktozy albo awersja smakowa do mleka. Każdy, kto chce zapewnić sobie cenną dla organizmu dawkę aminokwasów niezbędnych, ale ma problem z produktami mlecznymi, z pewnością zainteresuje się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1099 Data: 2023-05-26 13:19:41
  • Jakie są rodzaje ryżu?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Basmati - również należy do odmiany ryżu o długich ziarnach, po ugotowaniu nie skleja się, ze względu na kolor ma dwa rodzaje: biały oraz brązowy, ma lekko orzechowy smak i może być używany do dań mięsnych oraz rybnych. Jaśminowy - jest szczególnie ceniony w społeczeństwie azjatyckim, podczas gotowania wydziela delikatny zapach, po [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7147 Data: 2017-07-04 09:39:39
  • [...] Wystarczy popytać wśród znajomych i bardzo ciężko o osobę, która nie jada słodyczy, lodów, kremów czy ciast. Nawet jeżeli tak jest, to wynika to nie z faktu, iż nie lubi ona smaku tego typu produktów, a z tego względu, że dba mocno o swoją dietę, zdrowie i sylwetkę. Zastosowanie NUTWHEY jako dodatek do owsianki do smarowania omletów do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5834 Data: 2018-08-01 08:51:46
  • Co z tymi jajami?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] uwagę na jakość, wybierają te z wolnego wybiegu, ale zdecydowanie najlepiej kupować jajka od sprawdzonych sprzedawców, na targu. Te jajka nie muszą być oznaczone, ale ich smak i jakość żółtka jest nieporównywalnie lepsza od tych, które zakupić można w supermarketach. Pamiętajmy, by przed zakupem sprawdzić jajka, czy nie są popękane, czy ich [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3208 Data: 2017-09-16 12:06:46
  • Białko roślinne, Vegan Protein - czy to dobry wybór?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] z Vegan Protein będzie świetną opcją. Można powiedzieć, że jest ekologiczne, gdyż uprawa roślin jest łagodna dla naszego środowiska i nie wymaga wielu zasobów. Co prawda smak może być troszkę inny, niż białka serwatki, ale jest to także rodzaj urozmaicenia dla naszych kubków smakowych. Dla osób, które nie spożywają mięsa i produktów [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5045 Data: 2019-05-24 16:30:03